? ??????????????????? ????Easy Install Instructions:???1. Copy the Code??2. Log in to your Blogger account
and go to "Manage Layout" from the Blogger Dashboard??3. Click on the "Edit HTML" tab.??4. Delete the code already in the "Edit Template" box and paste the new code in.??5. Click "Save Template" CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS ?

Tinggal Jejak Anda Disini....

Tuesday, June 15, 2010

Bercuti ke Tawau, Lahad Datu dan Semporna

Pada 02.06.2010 baru-baru ni hingga 5.6.2010, kami telah bercuti ke Tawau, Lahad Datu dan Semporna. Kami konvoi 4 kereta. Memang best betul perjalanan yg memakan masa lebih kurang 10 jam.Ni dah kali ketiga kami sekeluarga sampai di tempat ni. Walaupun dah 3 kali memang best betul walaupun penat tapi seronok sebab bersama keluarga tersayang dan sahabat.
Berhenti mengisi minyak bagi meneruskan perjalanan


Setelah 10 jam perjalanan, Alhamdulillah kami selamat sampai ke destinasi pertama kami iaitu Semporna. Tepat jam 6.30 mlm. kami bermalam di Dragon Inn ( Floating ).

Tak rasa penat....tengok tu...anak2ku walaupun perjalanan yang jauh sempat lagi mereka berposing walau pun dah malam. Kami pergi makan malam di tempat dimana ada masakan yang best2.Memang best....balik ape lagi tido la.....Awal pagi sebelum pergi sarapan pagi.....memang ceria.....

Twins dah boleh diharap....pandai dah ambil gambar ummi dan abah....
Gaya manja uzma

Bersama dengan ustaz Khairul


Kenangan yang cukup indah....

Pemandangan di sini memang cantik...tengok tu....ikan2 yang sungguh besar....seronoknya kami melihat alam ciptaan Allah SWT.....memang lautnya yang cukup indah...rasa tak puas bermalam hanya satu malam di sini. Selepas sarapan dan jalan2...tengaharinya kami bertolak ke tawau yang memakan masa lebih kurang 4 jam.
Inilah antara ahli2 konvoi kami.......Ustaz Khairul bersama keluarga, Hajjah Zainab dan Mazni.
Nampak tu......besarnya ikan......ikan.....ikan.....Gelagat anak2...sempat lagi bermain di atas tempat yang tolak barang-barang sementara menunggu yang lain untuk meneruskan perjalan ke Tawau.Alhamdulillah kami selamat pergi dan pulang.Sepanjang perjalanan, banyak kenangan manis yang kami perolehi di samping dapat mengeratkan lagi hubungan silaturrahim.Walaupun kami tidak pulang ke kampung, ini tidak bermakna kami lupakan kampung....mengenali tempat orang memang seronok...jauh perjalanan luaslah pandangan......Kalau ada rezeki....panjang umur kita akan bercuti lagi di lain hari....InsyaAllah.....

0 comments: